lunes, 18 de junio de 2012

MATERIAL DIDÀCTIC



 GEOPARTY!

Inicialment, la nostra idea era crear un mapa i situar en aquest diversos indrets on els alumnes gaudirien en el seu fi de curs, ja que d’aquesta manera els alumnes ja tindrien una idea de l’itinerari. No obstant això, a l’hora de comunicar a la Laia la nostra proposta ens va fer entendre que el material didàctic és un recurs que ha de construir el docent i no els alumnes, perquè és un eina útil per l’equip docent. 


Conseqüentment, vàrem canviar la nostra proposta i, d’aquest manera, va sorgir el GEOPARTY! El Geoparty és un joc de taula interactiu, dinàmic i molt lúdic on els nens han de posar de relleu els seus coneixements geogràfics. Mitjançant un seguit de proves que hi ha a les diferents targetes – targeta vermella: mímica; targeta verda: dibuixar; targeta groga: coincidir en una paraula; i, per últim, targeta blava: preguntes- els alumnes hauran d’omplir la seva carta objectiu amb els cacauets adequats amb l’objectiu de guanyar el joc. 


Tanmateix, per poder jugar adequadament és necessiten d’altres material: les “partyulleres” i el llapis per fer la prova de dibuixa –d’aquesta manera els alumnes veuran el paper borrós-; el “flashpagueti”, aquest és un material manipulatiu i flexible amb el qual els nens podran donar forma, per tal de fer referència a la paraula que marca la tarja. A més, hem creat un dau gegant amb paper, dibuixant en cada cara la prova corresponent. Finalment, esmentar que hem creat un rellotge de sorra mitjançant dues ampolles, ja que aquest serà el temps que disposen els alumnes per realitzar cada prova.


Tergetes
 


Cartes objectiu








Per a nosaltres ha sigut una activitat molt enriquidora i necessària, ja que el fet de construir un material didàctic ha posat de manifest la nostra creativitat i solvència davant d’un problema que ens podem trobar a les aules molt sovint: la falta de material. 





A continuació, trobareu una imatge per tal de poder-vos fer una idea del joc.  
GEOPARTY!

JA HEM ACABAT LA UNITAT DIDÀCTICA I TAMBÉ L'EXPOSICIÓ D’AQUESTA!




Ha sigut un camí llarg i difícil, però molt satisfactori. Hem après maneres diferents de treballar, hem sigut conscients que cadascú té les seves habilitats i capacitats i, per aquest motiu, cadascú ha aportat el seu granet de sorra. 

Inicialment, vàrem raonar sobre quin tipus de metodologia podíem utilitzar, ja que cada membre del grup tenia la seva opinió. Finalment, però, vàrem arribar un acord, per tal de crear una seqüència didàctica basada en un fil conductor: les cartes d’en Leo. Aquest nen imaginari ens ha ajudat en tot moment, gràcies a les seves cartes hem creat diverses tasques i activitats dinàmiques, lúdiques i amb sentit. 

Val a dir que aquest treballat ha requerit molta implicació i dedicació per part de tots, conseqüentment, ens agradaria poder-lo dur a terme el dia de demà amb els nostres nens, per tal de poder esbrinar què funciona, què no, què cal millorar i com ho podríem fer. 

D’altra banda, en relació a l’exposició cal destacar que cadascú tenia molt clar tot el treball en si, ja que hem fet un treball continuat i global.

Esperem que us agradi!